Procesna klimatizacija

Kod procesne klimatizacije treba osigurati, da se u određenim situacijama osiguraju precizno definirani klimatski i mikroklimatski uvjeti. Postizanje tih uvjeta u pojedinim vrstama građevina može biti vrlo zahtjevno.

Menerga sustavi jamče pouzdano sušenje, hlađenje i grijanje. U području rashladnih agregata naši sustavi pouzdano održavaju optimalne uvjete za pripremu vode. Također, u ovom segmentu štednje energije pomoću inteligentne tehnologije na prvom mjestu.

Vraćanje energije iz odbačene vode odn. otpadnih voda

Povratak energije iz odbačene vode je jedan od najvažnijih dohodovnih načina za uštedu energije. Pritom se najviše radi o uporabi “već plaćene” energije.

Ideja je jednostavna: za zagrijavanje svježe vode koristimo energiju otpadne vode. Uspjeh je osiguran i impresivan: na taj način moguće je uštedjeti i do 90% energije koju bi inače potrošili na ponovnu pripremu vode.

Upravo toliko koliko je smanjenje troškova na kraju mjeseca, zahvalan nam je okoliš. Osim toga, tehnologija je bez razmišljanja upotrebljiva također i u kombinaciji sa sustavima za pitku vodu, što potvrđuje obavljeni DVGW (Deutsche Vereinigung des plinom und Wasser Faches-e. V.) test.

Kompaktni agregati za hlađenje

Postavljanje rashladnih tornjeva i zračnih hladnjaka često predstavlja arhitektonsku barijeru. To otvara daljnje prostorne zahtjeve za hashladne agregate, sustave za slobodno hlađenje, dodatne hashladne tornjeve, što povećava pogonske troškove i zbog velike gustoće predstavlja puno prostora za regulaciju tih postrojenja.

Čak i ovdje postoji rješenje Menerga sustava. Najnaprednija tehnologija kompresije i međusobno optimalno usklađene komponente omogućavaju odbacivanje krovnih – često bučnih – rashladnih elemenata. To predstavlja arhitekturni dobitak.

Nezanemariv je i prostorni dobitak i troškovno povoljan pogon. Važno je da tijekom procesa – prije, nakon i za vrijeme gradnje – uvjek na rapolaganju imate osobu, na čije savjetovanje se možete osloniti.

Zgrade i objekti

U ovaj sklop klimatizacije, ventilacije i grijanja, spadaju industrijski objekti::

  • Opći industrijski postupci,
  • prehrambena industrija,
  • industrija plastike,
  • farmaceutska industrija,
  • podatkovni centari (računalni centri)
  • i puno više.

Dodatno

U svim navedenim zgradama možemo osigurati povrat topline iz odbačene vode.

Stupite u kontakt s nama još danas!

Pošaljite upit
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search