Ventilacijski strop za profesionalne kuhinje

Ventilacijski strop Südluft prikladan je za profesionalne kuhinje u restoranima, hotelima, bolnicama, školama, vrtićima i domovima za starije i nemoćne. Uobičajeno se za njega odlučuju restorani sa srednjim do velikim kuhinjskim prostorom – oni koji svakodnevno pripremaju velik broj obroka i čija kuhinja radi tijekom cijelog dana.

Prednost je ventilacijskog stropa Südluft u tome što nudi fleksibilno rješenje, koje je preciznoprilagođeno odgovarajućem prostoru i uvjetima u kuhinji.

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, ova kuhinjska rešenja ventilacijskog stropa sastoje se od ispitanih komponenti poput npr. aerosolnih separatora, ventilatora za dovođenje zraka, sustava rasvjete, UV dezinfekcije i drugih stropnih elemenata.

Značajke i prednosti ventilacijskog stropa

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, rješenja ventilacijskih stropova sastoje se od ispitanih komponenti kao što su:

 • aerosolni separatori
 • ventilacijski elementi za dovođenje zraka
 • sustavi rasvjete
 • UV dezinfekcija i
 • ostali elementi stropa.

 

Dodatne opcije ventilacijskog stropa Südluft jesu:

 • UV dezinfekcija putem UV žarulja (dodatak koji zagovaraju stručnjaci)
 • fleksibilno otkrivanje dima iznad ploča za kuhanje, pri čemu se podešava snaga odvođenja zraka.

Trapezni zračni kanali ugrađeni su u aktivnom području kuhinjskog stropa, a namijenjeni su odvođenju zraka na najkritičnijim mjestima u kuhinji (iznad štednjaka, pećnica i sl.).

U pasivnom dijelu kuhinje, tamo gdje je strop ravan, postoje različite mogućnosti koje se mogu upotrijebiti za nadogradnju stropa – poput dovoda zraka, ugradbenih svjetiljki, svjetlosnih traka ili spuštenih rasvjetnih tijela.

Dovodni zrak upuhuje se kroz dovodne elemente s priključnim komorama ili po želji kao takozvani nadtlačni strop s perforiranim stropnim pločama.

Ventilacijska napa ili ventilacijski strop? Za što se ugostitelji odlučuju?  

Posljednjih se godina ugostitelji sve češće odlučuju ugraditi kuhinjski strop koji je značajno učinkovitiji od tradicionalne kuhinjske nape. Tomu su pripomogle brojne prednosti ventilacijskog stropa.

 • Ventilacijski strop sprječava širenje neugodnih mirisa iz kuhinje.
 • Ventilacijski strop s dodatkom UV žarulja osigurava višu razinu higijene. UV žarulje, odnosno UVC sustav sprječava mogućnost požara, budući da u zraku koji cirkulira razgrađuje zaostale masnoće.
 • Ventilacijski strop u usporedbi s kuhinjskom napom omogućuje bolje radne uvjete, bolju rasvjetu i osvjetljenje kuhinje te optimalnu cirkulaciju zraka.

Za ugostiteljske objekte to znači da će im ventilirani strop pomoći u:

 • poboljšanju iskustva gostiju u restoranu
 • poboljšanju radnih uvjeta zaposlenih u kuhinji.

Različite linije ventilacijskih stropova

Suedluft-SL-COLOR-kuhinjski-strop-ventilacija

SL-COLOR

Ova vrsta ventilacijskog stropa izrađena je od ekstrudiranih aluminijskih profila koje je razvio Südluft. To su profili koji su stegnuti i zapečaćeni kondenzacijom.

Aluminijski strop može biti praškasto premazan u RAL boji ili eloksiran.

Suedluft-SL-CRONIS-kuhinjski-strop-ventilacija

SL-CRONIS

Ovaj ventilacijski strop oduševljava primjenom visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika 1.4301 s dvostrukim brušenjem K240. Trapezni kanali za odvođenje zraka u potpunosti su zavareni, a površina je brušena.

Posebno je pogodan kod velikih toplinskih ili mehaničkih opterećenja.

Suedluft-SL-DESIGN-kuhinjski-strop-ventilacija

SL-DESIGN

Riječ je o kombinaciji pojedinačnih linija proizvoda s obzirom na želje kupca.

Moguće je kombinirati različite vrste materijala i bojati elemente po želji, kao i kombinirati kuhinjske nape s ventilacijskim stropnim sustavima.

Projektiranje ventilacijskog kuhinjskog stropa za vaš restoran ili hotel

Bilo da se radi o novoj kuhinji ili renoviranju postojeće kuhinje, možemo vam pomoći i kod projektiranja. Vašem postojećem projektantu možemo pružiti podršku kod projektiranja ili mi možemo obaviti projektiranje za vas. Odluka je na vama.

Prilikom planiranja kuhinjskih ventilacijskih stropnih sustava Südluft pažljivo ćemo razmotriti vaš projekt i nakon zajedničke konzultacije surađivati ​​s vama na rješavanju tehničkih detalja. Zbog svoga tehničkog znanja i fleksibilnosti proizvoda možemo se prilagoditi svakoj želji i potrebi.

ventilacija-kuhinje-projektni-zadatak-Menerga

Mjerenja na lokaciji prije izvođenja kuhinjskog stropa

Poduzeće Menerga pobrinut će se za sve, od planiranja i isporuke pa do montaže na licu mjesta. Kada odlučite ugraditi kuhinjski strop, izvršit ćemo precizna mjerenja na mjestu te ćemo zabilježiti potrebna podešavanja prije izrade vašeg stropa.

Postupak mjerenja i podešavanja stropa provodi se besplatno. Koristi se za precizno modularno dimenzioniranje stropa za vašu kuhinjsku površinu. Prije nego što izradimo ponudu, za vas ćemo:

 • izračunati potrebnu količinu odvodnog zraka (prema tehničkim uređajima u kuhinji)
 • pripremiti precizan crtež stropa s obzirom na tlocrt kuhinje
 • izračunati potrebne ventilacijske uređaje
 • predvidjeti optimalno određivanje kanala za odvođenje zraka.
ventilacija-kuhinje-profesionalni-ventilacijski-strop-Suedluft-6

Montaža ventilacijskog stropa

Pri podjetju Menerga poskrbimo od načrtovanja do dobave in montaže na samem kraju. Slednje je pri podjetju Menerga vključeno v ceno. Le tako vam lahko zagotovimo brezhibno delovanje celotne rešitev.

Jamstvo i povjerenje

Ventilacijski strop Südluft isporučuje se s dvogodišnjim jamstvom. Proizvodi su izrađeni od najkvalitetnijih materijala i u potpunosti se proizvode u Njemačkoj.

Kontrola kvalitete i životni vijek takvog kuhinjskog stropa uz pravilno se održavanje procjenjuju na više desetljeća. To znači da je životni vijek ventilacijskog stropa znatno dulji od ostalih uređaja u kuhinji (štednjaci, pećnice itd.).

suedluft-logo

Zastupanje poduzeća Südluft u Sloveniji

Poduzeće Menerga u cijelosti zastupa rješenja kuhinjskih ventilacijskih stropova njemačkog poduzeća Südluft na području jadranske regije. Klijentima nudimo proizvode poduzeća Südluft, projektno savjetovanje i podršku te se brinemo o održavanju.

Poduzeće Südluft desetljećima je poznato po svojoj nevjerojatnoj tehnologiji i konstrukcijskim inovacijama te poznavanju građevinske prakse. To potvrđuje i velik broj uspješno završenih projekata i zadovoljnih klijenata.

Ventilacijski stropovi i ostali proizvodi poduzeća Südluft smatraju se visokokvalitetnim proizvodima koji su ekološki održivi i koji su fokusirani na budućnost.

ventilacija-kuhinje-profesionalni-ventilacijski-strop-Suedluft-3

Kompletno rješenje za ventilaciju kuhinje = ventilacijski uređaj + ventilacijski strop

U tu smo svrhu u poduzeću Menerga razvili kompletnu uslugu ventilacije kuhinje koja uključuje:

 • izradu cjelokupnog projektnog zadatka
 • isporuku visokoučinkovitog ventilacijskog uređaja Menerga Adsolair više kvalitete ili uređaja Systemair srednje kvalitete
 • kuhinjski ventilacijski strop Südluft s higijenskim funkcionalnostima
 • pokretanje svih uređaja u objektu
 • nadzor cjelokupnog projekta.

 

U poduzeću Menerga osiguravamo vam sukladnost kompletnog rješenja ventilacije kuhinje u skladu s propisanim smjernicama VDI 2052 i SIST EN 16282-1:2017. Ventilacijski sustav za komercijalne kuhinje mora udovoljavati brojnim zahtjevima:

 • osiguravati svjež zrak u prostoru
 • štedjeti energiju
 • besprijekorno funkcionirati
 • imati dug životni vijek
 • udovoljavati estetskim standardima
 • biti modularno proširiv i omogućavati naknadne nadogradnje.
projektiranje-ventilacija-kuhinje-rješenje-Menerga
Stupite u kontakt s nama još danas!

Pošaljite upit
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search