Posebna rješenja u industrijski klimatizaciji i ventilaciji: posebne aplikacije, hibridni uređaji, industrijska ventilacija, industrijska klimatizacija, istraživački projekti po mjeri …

Izazovi i nesvakidašnji projekti predstavljaju granice u povijesti tvrtke Menerga. Od našeg utemeljenja nadalje stvaramo rješenja koja su potpuno individualno dizajnirana i oblikovana potpuno prema želji naručitelja.

Otvoreni smo za najhrabrije i najambicijoznije projekte, jer znamo da takvi projekti donose skupocjena iskustva, koja na dugi rok trajno poboljšavaju kvalitetu ostalih “standardnih” uređaja.

Klimatizaciju, ventilaciju, grijanje, hlađenje, ovlaživanje i odvlaživanje su procesi koje je potrebno stručno razumjeti da ih se može aplicirati na način kako bi zadovoljili zahtjeve specifičnih projekata.

Posebne projekte smo provodili za različite institucije. Od malih specifičnih rješenja koja su zahtijevala posebnu pažnju za specifičnu mikroklimu, pa sve do iznimno velikih i kompleksnih projekata koji su zahtijevali razumijevanje velikog broja energetskih komponenti. U tvrtki Menerga svih tehničkih zadaća se prihvaćamo s istom predanošću i pažnjom.

Specifična rješenja uključuju:

Primjer posebnog rješenja: Međunarodni Observatorij Alma

Primjer posebnog energetskog rješenja po mjeri je bio izrađen za međunarodni Observatorij Alma u Čileu. To je znanstveni projekt promatranja svemira koji zajedno razvijaju EU, SAD, Japan, Kanada, Taiwan, Republika Korea i Čile.

Akronim ALMA znači Atacama Large Milimeter / submillimeter Array, što predstavlja revolucionarni instrument kako u području znanstvene ideje tako i na području inženjeringa. Na tankom, suhom zraku iznad Čileanske pustinje Atacama, na 5000 metara nadmorske visine stoji 66 antena visoke točnosti koje rade zajedno na milimetarskoj i submilimetarskoj valnoj duljini. Zbog visoke rezolucije i osjetljivosti antena, projekt ALMA je čovječanstvu otvorio potpuno novi prozor kroz koji može gledati u svemir. Zadnje znanstvenicima omogućuje da otkrivaju nove, dugo nepoznate i važne astonomske nepoznanice- u vrijeme kada traže korjene našeg Univerzuma.

Za brojne naručitelje dizajnirali smo uređaje, koje su s obzirom na:

  • njihove potrebe za energijom,
  • njihovu geografsku lokaciju i
  • njihovim specifikacijama objekta

omogućile da:

  • vraćaju energiju u svoju zgradu,
  • recikliraju energiju,
  • ponovno koriste već upotrijebljenu energiju,
  • dobivaju besplatne alternativne izvore energije iz okoliša.
Stupite u kontakt s nama još danas!

Pošaljite upit
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search