Zelena Poslovna Zgrada Menerga Maribor

Energetika je naše područje. Zelena gradnja je rezultat našeg rada. Održiva izgradnja je naša stručnost. Iz tog razloga smo vlastitu poslovnu zgradu osmislili kao uzor održive gradnje, gdje naši klijenti mogu na praktičnom primjeru pogledati dizajnirano energetsko rješenje i realnu minimalnu potrošnju energije.

Poslovna zgrada Menerga je energetski učinkovita zelena zgrada te je dokaz optimalne fuzije arhitekturne rafiniranosti, građevno-fizikalne perfekcije i optimalnog energetskog dizajna. Cilj takvog- cjelokupnog- pristupa je najviša moguća briga za okoliš odn. minimalno zagađivanje.

Primjer zelenog energetskog rješenja osmislili smo na vlastitoj poslovnoj zgradi s namjerom da služi kao demo objekt. Tijekom godina smo “srce” zgrade Menerga pokazali mnogim investitorima, domaćim i inozemnim obrazovnim ustanovama i vladinim organizacijama. Zgrada služi kao primjer realne održivosti i dokaz da je za cijenu investicije, koja je usporediva s klasičnim troškovima investicije, moguće napraviti zelenu zgradu koja je u skladu sa najzahtjevnijim mjerilima održivosti. Stoga zgradu koja je prema potrošnji energije uzor nisko energetskim zgradama.

0 m2
Korisne površine
0 kWh/m2 godišnje
Specifična uporaba energije
0 MWh (62%)
Ušteda energije
~ 0
Godišnje uštede
0 tona/godišnje (47%)
Smanjivanje emisija CO2

Za vlastitu poslovnu zgradu, tvrtka Menerga je preuzela:

  • Izradu integralnog energetskog koncepta,
  • Izradu i razradu Green Building energetskog rješenja,
  • Projektiranje strojnih i elektro instalacija,
  • Građevinski i projektni nadzor,
  • Dobavu opreme i uređaja klimatizacije, ventilacije i grijanja Menerga

Arhitekt zgrade je Nande Korpnik, NAP – Nova Arhitekturna Produkcija.

Poslovna zgrada Menerga Maribor bila je izgrađena 2004. godine. 2008. godine smo za nju primili nagradu Green Building Europske komisije, koja nam je nagradu GreenBuilding Award 2008 dodijelila za najučinkovitiju zgradu u Europi. Nagradu Green Building Award 2011 smo isto tako dobili za Poslovno-trgovački objekt AB Pesnica (Mercator).

EU GreenBuilding i Menerga Slovenija

2006. godine je tvrtka Menerga za primjer pionirskog energetskog rješenja- na vlastitoj poslovnoj zgradi- primila priznanje GreenBuilding Endorser (podupiratelj programa GreenBuilding Europske komisije). 2008. godine smo za jednaki projekt primili prestižnu nagradu GreenBuilding Partner Award. Nagradu GreenBuilding primili smo prvi u Sloveniji. Kasnije smo prvi primili GreenBuilding nagradu i za zelenu zgradu na tržištu Hrvatske. Naime, energetsko rješenje za projekt Trgovačkog Centra Phoenix Plaza u Zagrebu.

Tijekom godina smo GreenBuilding nagrade i priznanja primili i za druge uspješno izvedene objekte.

Osnovna škola Destrnik

Zelena zgrada: Održiva gradnja

Vodeni Park Bohinj

Zelena zgrada: Održiva gradnja

Terme Snovik

Zelena zgrada: Održiva gradnja

Univerzitetska knjižnica Split

Zelena zgrada: Održiva gradnja

Shopping Center Phoenix Plaza

Zelena zgrada: Održiva gradnja

Menerga Maribor

Zelena zgrada: Održiva gradnja
Zelena zgrada: Održiva gradnja
Zelena zgrada: Održiva gradnja
Zelena zgrada: Održiva gradnja
Zelena zgrada: Održiva gradnja
Zelena zgrada: Održiva gradnja
Zelena zgrada: Održiva gradnja

Program Green Building Europske Komisije (European Commission)

GreenBuilding  je program za poboljšanje energetske učinkovitosti nestambenih zgrada. Program je utemeljen u 2005. godini na pobudu Europske komisije. Prema riječima predsjednika Research Centra, (EU komisije) Paola Bertoldija cilj programa je “podizanje svijesti vlasnika nestambenih zgrada i potaknuti njihova daljnja ulaganja u energetsku učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije. Uštede energije […] doprinose europskoj borbi protiv klimatskih promjena, osim toga su i u poslovnom smislu profitabilne jer se smanjuju troškovi za energiju.”

Zelena zgrada: Održiva gradnja
Zelena zgrada: Održiva gradnja
Stupite u kontakt s nama još danas!

Kontakt
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search