Prezračevanje šole ali prezračevanje vrtca

Ventilacija škole / ventilacija vrtića

U slučaju škola i vrtića nadasve je važno konstantno ventilacija s visokim stupnjem izmjene zraka kako bismo djeci u razdoblju razvoja osigurali neprestano svjež zrak koji je kvalitetno profiltriran i ne sadržava grinje, bakterije te ne potiče pojavu alergija. U takvim prostorima potrebno je kontrolirati i sadržaj CO2 u zraku čime se osigurava konstantno svjež zrak bitan za optimalnu koncentraciju i sprječavanje glavobolje i umora. Pritom se istodobno štedi energija!

Obrazovne ustanove imaju najrazličitije potrebe: osim razreda, odnosno predavaonica potrebno je misliti i na školsku blagovaonicu, kuhinju, sportsku dvoranu, laboratorije, serverski prostor itd. Sve zajedno zahtijeva pripremu usklađenog energetskog koncepta koji se sastoji od više različitih uređaja koji osiguravaju najbolje uvjete uz najniže troškove rada.

I ne manje važno, vrlo je bitno i pravilno razvođenje zraka u vrtiću ili školi. Time se sprječava neugodno izravno puhanje (tzv. puhanje “po glavi”), koje često uzrokuje glavobolju i prehladu. Na to su posebno osjetljiva djeca i mladi.

Pogodne klima komore: ThermoCond 38 | ThermoCond 39 | Trisolair 52/59 | Adsolair 56/58 | Adconair 76 | KV sistem 77 | RewaTemp

Reference iz područja klimatizacije i ventilacije škole i vrtića

Stupite u kontakt s nama još danas!

Pošaljite upit
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search