prezracevanje-razvlazevanje-pralnice-klimatizacija

Ventilacija praonica

Praonice su prostori u kojima se iz strojeva za pranje generira ogromna količina toplinske energije. Svu tu toplinu moguće je u zimskom razdoblju vratiti u zgradu i time je zagrijati. Istodobno je važno praonicu pravilno riješiti i u ljetnom razdoblju, kad je potrebna enormna količina hlađenja, odnosno odvođenja tih viškova energije. Pogrešno energetsko rješenje praonice može značiti ozbiljan problem za zgradu, a pametno planirana praonica može značiti besplatnu (!) energiju za zgradu.

Velika je prilika kod praonica i vraćanje energije iz otpadne vode. Svu vodu možemo odvesti kroz sustav koji joj prije otjecanja u kanalizaciju oduzme svu energije. I tu energiju moguće je ponovo iskoristiti ili prodati susjednim zgradama. Takva rješenja posve su moguća pod uvjetom da praonicu dobro isplaniramo. Praonica s takvim energetskim rješenjem može postati i plus energetski objekt, odnosno zgrada koja proizvede više energije nego što je potroši za svoj rad.

Svaka zgrada koja ima praonicu i odgovarajuće razrađeno energetsko rješenje ima na raspolaganju energiju koja se na osnovi dobro razrađenog energetskog koncepta može transportirati na onu točku zgrade gdje je energija najpotrebnija. Inženjeri poduzeća Menerga vole reći: “Naša su rješenja »win-win« situacija za okoliš i naručitelja.”

Pogodni klima uređaji: ThermoCond 19 in ThermoCond 29 u specifičnoj varijanti za praonice | AquaCond 44 za povrat energije iz otpadnih voda

Reference iz područja klimatizacije i ventilacije praonica

Stupite u kontakt s nama još danas!

Pošaljite upit
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search