prezracevanje-proizvodnja-logistika-klimatizacija

Procesna klimatizacija

Kod procesne klimatizacije treba osigurati da se u određenim situacijama osiguraju detaljno definirani klimatski ili mikroklimatski uvjeti. Postizanje tih uvjeta u određenim tipovima zgrada može biti iznimno zahtjevno.

Sustavi Menerga jamče pouzdano sušenje, hlađenje i grijanje. Na području rashladnih agregata naši sustavi pouzdano održavaju optimalne uvjete prilikom pripreme vode. I u tom je segmentu štednja energije upotrebom inteligentne tehnologije na prvome mjestu.

Ventilacija u industriji / proizvodne hale

U industriji kod ventilacije i klimatizacije možemo susresti iznimno različite potrebe za klimatizacijom i ventilacijom. Sve ovisi o tehnologiji i o svrsi industrije. Neki industrijski procesi zahtijevaju precizne temperature zbog potrebe obrade materijala, druge proizvodne hale mogu trebati ogromnu količinu hlađenja da bi uvjeti bili izdrživi za ljude koji tamo rade, a neki pogoni zahtijevaju održavanje vlage u uskom intervalu. Drugačiji tip industrije može zahtijevati i tzv. “čiste sobe”, koje trebaju natprosječno čist i profiltriran zrak. A drugi tip industrije može “profitirati” od energije koja se može iskoristiti iz otpadne vode.

Procesna-klimatizacija-Varčevanje-energije-iz-odpadne-vode-Hladilni-agregati

Istaknuto: Energetski sustav klimatizacije i ventilacije potrebno je prilagoditi tipu industrije i njezinim specifičnostima. Kompetentno energetsko savjetovanje inženjera poduzeća Menerga odmah može rezultirati ogromnim uštedama na troškovima energije. Na energetsku uštedu, koja u industriji može biti ogromna, moguće je isto tako gledati kao na dobit koja se na osnovi niskih mjesečnih troškova rada zrcali u dobiti poduzeća.

Uz odgovarajuće planiranje energetsko-rashladnog sustava i u tim se slučajevima pokazuje ogroman potencijal za uštedu energije a da se pritom ne mora raditi kompromis s rashladnim kapacitetom klimatizacijskog sustava.

Pogodne klima komore:  Trisolair 52/89Adsolair 56/58 |  Adconair 76 | KV sistem 77RewaTemp  | Resolair 62/66 in Resolair 64/68 | AquaCond 44 

Povrat energije pomoću tople vode

I u industrijskim tipovima zgrada moguće je osigurati povrat topline iz ispuštene vode. Potonje je energetski učinkovit proces gdje toplinsku energiju možete upotrijebiti točno na području gdje je najviše trebate. Tu može biti riječ o ponovnom grijanju vode, dodatnom grijanju zgrade ili – u slučaju većih količina energije – i o prodaji energije susjednim zgradama.

Pogodni energetski uređaji: AquaCond

Tipovi industrijskih zgrada

U taj sklop klimatizacije, ventilacije i grijanja spadaju industrijski objekti:

  • zgrade u kojima se provode opći industrijski postupci,
  • prehrambena industrija,
  • industrija plastike,
  • farmaceutska industrija,
  • podatkovni centri (računalni centri)
  • i ostali tipovi industrijskih objekata.
Stupite u kontakt s nama još danas!

Pošaljite upit
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search