ventilacija-hotela-apartmana-restorana

Ventilacija hotela + Klimatizacija hotela – Integrirano energetsko rješenje

Ventilacija hotela je važan dio ukupnog energetskog rješenja hotela. Ukupno energetsko rješenje znači da je smisleno, pažljivo proučiti potrebe različitih prostora; recepcije, kuhinje, blagovaonice, bazena i hotelskih sobi. Pri tome, potrebno je točno odrediti potrebe za ventilacijom te ogrjevnom i rashladnom energijom za potrebe hotela.

Ključno je: hotelsku potrebu za energijom ne smijemo predimenzionirati, jer bi to vlasniku / menadžeru hotela dovelo do nepotrebnog (pre) visokog ulaganja i mjesečnih troškova. Također je važno da hotelsku potrebu za energijom ne poddimenzioniramo, jer to smanjuje udobnost u sobi. Kao rezultat, gostima može biti vruće ljeti, prehladno zimi ili je zrak u sobama neugodno zagušljiv. Sve to utječe na zadovoljstvo gostiju, njihovu ocjenu hotela i odluku hoće li se vratiti u hotel ili odabrati drugi.

ventilacija hotela - klimatizacija hotela Park Varaždin

Ventilacija i klimatizacija hotelskih soba predstavlja važan dio udobnosti za goste hotela – posebno u višim kategorijama hotela. Sobe, koje su uvijek sviježe i ugodne, te ne zaudaraju i nema mirisa zagušljivog zraka, moguće je s odgovarajućim dimenzioniranjem učiniti i cjenovno dostupnima. Tvrtka Menerga pokazat će Vam kako pri ventilaciji hotelskih soba uštedjeti što više energije.

klimatizacija hotela - ventilacija hotela Park Varaždin

Ventilaciju  preostalih prostora hotela smo detaljnije objasnili u zasebnim segmentima s obzirom na tip prostora:

Primjer studije: Bohinj Eco Hotel & Spa

Menerga je osigurala ventilacijske i klimatizacijske sustave u mnogim hotelima Adriatic regije. Jedan od hotela za koji smo napravili sveobuhvatan energetski koncept, brinuli se o kontroli i isporučili ventilacijske uređaje je Bohinj Eco Hotel.

Primjer studije: Integralno energetsko rješenje Bohinj Eco Hotela je namijenjeno prikazu najvećih mogućnosti za energetsku uštedu u hotelu.

logo-bohinj-eco-hotel

Reference iz područja klimatizacije i ventilacije hotela

Hotel Jezero, Bohinj

V hotelu Jezero su ugrađeni uređaji: Resolair 66 16 01 Resolair 66 21 01 Resolair 68 05 01 Adsolair 58 13 01 ThermoCond 50 11 01 Na poveznici “Ventilacija hotela” si pročitajte više.

page 1 of 2
Stupite u kontakt s nama još danas!

Pošaljite upit
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search