Ventilacija fitnes centara

Eneregetika u teretani - kako planirati teretanu koja ne miriše?
prezracevanje-fitnesa-klimatizacija

Ventilacija fitnes centara – teretane

Teretana je tip prostora koji je neprestano izložen znojenju sportaša i zagušljivom zraku. Za vrijeme vježbanja, kad plućima sportaša najviše treba svjež i čist zrak, često je dostupan ustajali zrak koji neugodno zaudara. U fitnesu ili vježbaonici potrebno je pravilno hlađenje i redovita izmjena zraka, a to energetsko rješenje moguće je izvesti na troškovno štedljiv način.

Još je veća zagušljivost u svlačionicama, garderobama i sanitarnim prostorima teretana. Zbog relativno male veličine i velikog broja posjetitelja ti su prostori često izloženi još lošijem zraku od dijela fitnesa za vježbanje. Tu je problem što je zrak često zagušljiv, a nerijetko i intenzivnije zaudara. To ukazuje na higijensku neadekvatnost i narušava ugled teretane.

Malo je teretana čija je konkurentska prednost upravo u tome da njihove garderobe i prostori za vježbu ne zaudaraju po znoju njihovih stranki. Vjerujemo da je teretana koja se kvalitetno ventilira i ne smrdi konkurentska prednost zbog koje je lakše privući i zadržati korisnike.

Pogodni klima uređaji: Trisolair 52/59 (mali prostor), Resolair 62/66, Adsolair 56/58, Adconair 76