prezracevanje-javni-pokriti-bazeni-klimatizacija

Ventilacija, klimatizacija i odvlaživanje bazena

Ventilacija i klimatizacija bazena odavno je “prva” disciplina poduzeća Menerga. Riječ je o najzahtjevnijem načinu klimatizacije i ventilacije pri kojem je prostorna udobnost nezanemariva. Tehnika u pozadini mora besprijekorno raditi te nuditi čovjeku mogućnost bezbrižne relaksacije, a istodobno svesti troškove za rad bazena na minimum. Tehnički se treba pobrinuti za inteligentnu tehnologiju klimatizacije koja ima dovoljno velik kapacitet odvlaživanja i visok stupanj povrata energije. To je važno za strateško snižavanje troškova rada, dok se odvlaživanjem moguće učinkovito riješiti orošenog stakla.

Kod bazenske klimatizacije treba paziti na izmjenu zraka jer se iz vode izlučuje i klorov oksid koji kod prekomjernog izlučivanja može naštetiti dišnim organima ili ih čak trajno oštetiti. U zraku također ima mnogo mikročestica koje brzo mogu dovesti do razvoja plijesni ako se nije osigurala odgovarajuća regulacija zraka i građevinska fizika bazenskog prostora. Zbog toga je tu pouzdanost energetskog sustava još važnija. To rješava klima komora za klimatizaciju i ventilaciju Menerga ThermoCond s protusmjernim pločastim rekuperatorom čiji je učinak povrata energije veći od 95 %.

Kod bazenske klimatizacije ne smijemo zaboraviti ni na wellness područja, saune, jacuzzije, garderobe, sobe za odmor, restorane itd. Oni zahtijevaju svoje rješenje, koje također moramo tretirati u kontekstu bazenskog prostora.

Ovdje smo detaljno razradili ventilacija i klimatizaciju javnih bazena. A o klimatizaciji privatnih bazena više možete pročitati ovdje.

Pogodne klima komore: ThermoCond 19 i ThermoCond 29 (privatni bazeni) | ThermoCond 38 i ThermoCond 39 (javni bazeni)

Klimatizacija za različite tipove bazenskih prostora/zgrada

U ovaj sklop klimatizacije, ventilacije i odvlaživanja spadaju:

  • wellness, spa, bazeni,
  • javni bazeni,
  • vodeni parkovi,
  • sportski bazeni,
  • hotelski bazeni,
  • školski bazeni,
  • terapijski bazeni,
  • kupališta,
  • osobni bazeni odnosno privatni bazeni,
  • whirlpooli i jacuzziji.
Swimming Pool Air Conditioning and Ventilation

Dobivanje topline iz otpadne vode

Za sve tipove bazenskih prostora nudimo i mogućnosti dobivanja topline iz ispuštene (otpadne) vode, što povećava energetsku učinkovitost i znatno smanjuje troškove energije. Svaki bazenski kompleks ima vrlo velike količine otpadne tople vode (iz bazena, whirlpoola, jacuzzija, tuševa…). Svu tu otpadnu vodu provedemo kroz sustav AquaCond 44, koji toploj vodi oduzima njezinu toplinu i tek je zatim ispušta u kanalizaciju. A svu tu izvučenu toplinu prenosi na svježu vodu. Tim sustavom dobivate besplatno (!) grijanje svježe vode i osiguravate si bitno manje troškove za grijanje vode.

To je primjereno i za hotele, stambene blokove, sportske dvorane, kampove… odnosno svugdje gdje je dostupna veća količina tople vode čiju je energiju razumno iskoristiti.

Pogodni uređaji: AquaCond 44

Više od trideset godina iskustva u području ventilacije bazena

Klimatizacija bazena spada među najzahtjevnije poslove klimatizacije. Za poduzeće Menerga bazenska klimatizacija predstavlja pionirsku disciplinu. S time smo prije čak trideset godina počeli, a u tome smo i danas vodeći na tržištu i vodeći na području inovacija.

Za stručnjake u klimatizaciji to kompleksno i tehnički zahtjevno područje jednostavno predstavlja malo veći izazov. Od prave vlažnosti i ugodne temperature do uvjeta u kojima se “može disati”… Kao hod po žici, optimizacija svih parametara zahtijeva izoštren osjećaj i iskustva iz prakse. Za takve slučajeve imamo pravi odgovor jer smo uspješno izveli već više od sto bazenskih objekata i pobrinuli se za njihovu dobru klimu.

Naša posebna mjerodavnost: najviši stupanj povrata toplinske energije, mali troškovi rada, robusna konstrukcija uređaja za rad u najtežim uvjetima.

Referencije iz područja klimatizacije i ventilacije javnih bazena

Gradski bazen Pula

  Na objektu su ugrađeni uređaji: Thermocond 39 Aquacond 44 Na poveznici ˝Ventilacija bazena˝ si pročitajte više.  

page 1 of 2
Stupite u kontakt s nama još danas!

Pošaljite upit
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search